lørdag 21. april 2012

Intervju med Frithjof Kayser - en meget profilert golfspiller på Grini Golfklubb


Frithjof er gift med Marianne - bedre kjent som Janne. De har fire barn:
Georg 50, Cecilie 47, Knut 45 og Kristian 39. Av utdannelse har han Examen Artium fra Fagerborg skole, Stud.fag. fra Oslo Handelsgym og Markedsføringsskolen fra Oslo Børs. Etter skoleslutt og militærtjeneste reiste han til Bristol i England for å ta et 1-årig engelskkurs, samtidig som han arbeidet i et skipshandlerfirma og et skredderfirma som norsk representant på Skandinaviske skip. Han ble selvstendig næringsdrivende i ung alder og startet eget firma med salg av dekk, fyllstoff til dekk (for å gjøre dem punkteringsfrie), felger, hjul, førerstoler etc, for gaffeltrucker og andre industrikjøretøyer.

Firmaet er solgt, men fortsatt markedsleder på sitt spesialfelt. I starten ble det mye reising, da Frithjof selv tok seg av drift, markedsføring og salg. Selv om han kom hjem hver helg, så ble det mye ansvar og jobb for hjemmeværende Janne, som løste sine oppgaver på en veldig fin måte. Sønnen Knut kom ut for en tragisk fall-ulykke da han var 30 år. Dette har i stor grad preget familiens liv. Det hender at ekteskap går i oppløsning når slike ulykker skjer, men når begge parter gjør alt for å hjelpe den andre når depresjonen tynger, da kan man komme styrket ut av tragedier, slik Janne og Frithjof begge sier de har. De har det veldig godt, ikke på grunn av, men til tross for. 


Frithjof har som pensjonist fått tittelen, "Nøtteknekker". Han har designet en "duppeditt" som heter OpenUp, en sak som åpner en masse, som brusflasker, sylteglass, makrellbokser osv. Selges i ProShopen. Han har designet en to-delt langpanne, som foreløpig ligger på is pga at en liknende sak kom ham i forkjøpet.

Flere "duppeditter" er "i anmars", og han håper på markedsføring av flere i nær fremtid. Han er altså en "Nøtteknekker"! For noen år siden fikk han diagnosen Diabetes 2, men ved hjelp av endret kosthold og mer aktivitet som golfen har gitt ham, trenger han ingen medikamenter. Han mener selv at en ni-hulls runde fem ganger i uken er en god og morsom medisin, som holder sykdommen i sjakk. Han har alltid vært interessert i dikt, og har gitt ut 2 diktsamlinger: "1000 GAKK om litt av hvert", og "1000 KVEKK om ditt og datt". En herlig blanding av alvor - og humor for smilebåndet. Begge bøkene kan kjøpes i ProShopen. 


Tenk, Frithjof ble norgesmester i håndball, men det er mange år tilbake i tid. Han har tidligere vært en habil tennisspiller. Er æresmedlem i Harkmark Idrettslag og Eiksmarka Tennisklubb der han har vært formann i flere perioder. Han har arrangert flere tennisturneringer, og gleden ved å arrangere har han tatt med inn i golfsporten. Hans sommerturneringer er fantastiske. Hver torsdag hele juli arrangeres "moro-golf". Man kan undre hvordan det er mulig å få 60 golfspillere påformiddagen i hele juli? Det fikser Frithjof, bl.a. ved å invitere til golf med reker og drikke på verandaen etterpå. Gjelder en dag. Han arranger også en Texas Scramble på "Blå-kors-vis" til inntekt nettopp for Blå Kors og deres innsats for barn i hjem der alkohol er et problem. 2 år på rad har inntekten gått til 1 ukes ferie for barn, som alle har opplevd "en fantastisk ferie". I  år arrangeres denne turneringen torsdag 24. mai, da håper han at mange kommer! 


Ellers tar vi med noen gode ord fra Frithjof: Golf er glede og medisin, og rett og slett "helse på blå resept". Bra sagt og vi andre golfspillere er helt enig. Vi gleder oss til sesongen, og håper at vi får spille mange fine golfrundersammen med deg!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar